Blog

Manifest contra la violència de gènere

25/11/2018

El Vic Riuprimer REFO FC s’adhereix al manifest per a l'eliminació de la violència envers les dones

MANIFEST DEL MÓN DE L’ESPORT PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES Manifest institucional 2018                   
 
 Manifest institucional 2018
 
25 de novembre de 2018
 
Des de la nostra entitat i des del món de l’esport ens adherim al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Volem denunciar i lluitar contra la violència masclista, les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, el tràfic i l’explotació de dones perquè ens cal educar, saber i reconèixer la necessitat que totes tenim de viure en llibertat, sense riscos per a la nostra integritat física i per als nostres cossos.
Necessitem més recursos i suport perquè totes les dones en situació de violència masclista puguin trencar el silenci, se’n puguin sortir i recuperar-se. Necessitem prevenció, perquè la violència no sigui una opció vàlida en les relacions de parella. Necessitem més professionals especialitzats en l’atenció a filles i fills de dones que han patit violència, perquè el futur de casa nostra sigui un país lliure de violència masclista.
Des de la nostra entitat ens comprometem a avançar en la construcció d’una societat i un esport que camini amb uns valors allunyats de qualsevol tipus de violència, des de el respecte, el treball en equip, la lluita, l’esforç i la superació. Un compromís basat en una visió integral d’abordatge de les violències sexuals, també en l’esport, i amb la voluntat d’explicar què són.  
Perquè no volem més violència contra les dones, perquè tenim dret a ser nenes i dones lliures.
Contra cap dona, contra cap nena, ni a l’esport ni en lloc!