Blog

El Vic guanya el Manresa amb una victòria d'infart

07/09/2014

Els vigatans van fer el gol de la victòria en el temps de descompte i, abans del xiulet final, Fran va aturar un penal per certificar els primers tres punts de la temporada.

JORDI DE PLANELL, Manresa.
Final d'infart per a un debut irregular. El Vic va marxar de Manresa amb els tres punts sota el braç després d'un partit en què, excepte al final de la primera meitat, guanyar semblava una tasca inassumible. Els locals, acabats d'ascendir però amb una plantilla que pot aspirar a tot aquesta temporada, es van avançar a l'inici del partit. El conjunt de Jordi Salvanyà va capgirar el resultat abans del descans, però, a l'inici de la represa, els del Bages van tornar les taules al marcador. Al minut 90, quan el 2 a 2 semblava sentenciat, l'àrbitre va decidir afegir quatre minuts. I aquest temps va ser suficient perquè el partit es resolgués a favor d'un Vic que va patir de valent en l'estrena a la lliga. Al 92, Rodri va ser prou hàbil per pispar-li la cartera al porter local, que es va complicar la vida intentant controlar fora de l'àrea una pilota que li va arribar botant. Una vegada superat Moreno, el davanter vigatà va signar el que semblava el gol de la victòria. Dos minuts després, però, Guillem va fer penal sobre Juanchu. L'empat tornava a semblar l'opció més factible de resultat. Però Fran, en una doble intervenció, va salvar els osonencs, que se'n van anar de Manresa amb els primers tres punts de la temporada.

El partit va començar de mala manera pels vigatans. Quan encara no s'havien jugat deu minuts, Criado es va inventar una centrada espectacular a la sortida d'un córner que es va colar pel segon pal de la porteria de Fran. El gol olímpic va agafar desconcertat al Vic, que no va saber reaccionar. El Manresa va aprofitar els moments de debilitat dels visitants per acostar-se amb insistència a la seva porteria, però no va ser capaç de concretar el perill. Mica en mica el Vic va recuperar les regnes del matx i va començar a construir des de la zona de mitjos, buscant les bandes per donar un punt de verticalitat al joc. Amb el pas dels minuts, els homes de Jordi Salvanyà van controlar el partit, però segueixen sense aconseguir trenar jugades ofensives amb perill a partir de la zona de tres quarts. El gol només podia arribar a pilota aturada i, a la mitja hora de joc, Tena va aconseguir-lo rematant l'esfèrica al primer pal després d'un córner. La diana vigatana va enfonsar el Manresa, que va recular una mica més amb una defensa de cinc homes per aguantar l'empat almenys fins al descans. Una errada al mig del camp dels locals, però, la va aprofitar Peque per servir el gol en safata a Pep Puigdesens, que no va fallar davant Moreno.

La primera part es va acabar amb un Vic còmode, que imprimia molt ritme al mig del camp i apretava en la pressió per impedir la circulació de pilota dels locals. El més difícil semblava fet, però, a la repesa, una jugada per la banca de Juancho la va culminar amb un xut imparable Enric Vallès. Era el minut 52 i encara quedava molt partit. Però, a partir d'aquest moment, es va començar a notar que les cames pesaven. Cap dels dos equips està llest completament a nivell físic i el sol de les 12 del migdia també es feia notar en les forces dels jugadors. El derbi de la Catalunya central es va ensopir i, malgrat alguna ocasió comptada dels manresans, no va ser fins al temps de descompte que l'errada de Moreno que va acabar amb el gol de la victòria vigatana i el penal sobre Juancho que ell mateix va errar van retornar l'emoció al matx. Al final, amb el 2 a 3, el Vic aconsegueix mantenir la bona dinàmica vista al llarg de la pretemporada i s'estrena amb una victòria que l'ajuda a encetar el campionat reforçat anímicament.
Fran i Carrascal celebren la victòria. FOTO: Jordi de Planell.
Fran i els seus companys celebren la victòria. FOTO: Jordi de Planell.