Blog

Entrenador nou, victòria segura

03/02/2013

Tres mesos després, el Vic ha pogut tastar de nou el sabor de la victòria. Després d'un gener nafast, amb tres derrotes que han enfonsat els vigatans en la classificació, els d'Osona han tornat a vèncer i ho han fet amb esforç, sacrifici, confiança i, també, amb talent. El debut de Dani Juvany a la banqueta no hauria pogut ser millor i, tot i patir al final, el Vic s'ha imposat per la mínima a la Gramanet, un rival de la zona mitja de la taula.

JORDI DE PLANELL, Vic.
Dani Juvany va prometre sacrifici i esforç quan va arribar dimarts a la banqueta del Municipal. Va parlar amb els seus jugadors i, segons ell, aquests li van transmetre la intenció de donar-ho tot d'aquí a final de temporada. Amb només dues incorporacions més, el míster ha canviat la imatge de l'equip. Avui, els vigatans ho han donat tot damunt del terreny de joc: han corregut, han suat, s'han sacrificat i, finalment, han tornat a guanyar. La primera victòria del 2013 no s'ha saldat, però, sense patiment, ni tampoc sense baixes, ja que l'1 a 0 final no ha deixat reposar el cor de ningú i l'expulsió de Marcel Verdaguer deixa un buit a la defensa pel proper partit. Malgrat tot, els tres punts carreguen de confiança un equip que, amb 19, pot dormir avui fora del descens.

L'enfrontament ha començat de manera immillorable pel Vic. Després d'un inici fulminant, amb una gran pressió i molta intensitat, Pol Coll ha recollit una pilota morta dins l'àrea, se l'ha endut amb el pit i ha engaltat un xut a la mitja volta tovet però molt col·locat per avançar el seu equip. Era el minut 4 i, tres partits després, el Vic aconseguia ser el primer a marcar. La intensitat dels homes de Juvany no ha minvat en tot l'enfrontament, però poc a poc la fluïdesa en el joc dels primers minuts s'ha anat dissipant. Tot i això, defensivament els locals eren intractables i el debutant Nacho, fitxat del Cornellà aquest mercat d'hivern i amb només dos entrenaments com a blanc-i-vermell, ha fet un partit esplèndid acompanyant Marcel Verdaguer en la parella de centrals. Sense ocasions destacables, la Grama ha dominat el partit a partir de la mitja hora de joc i ha fet retrocedir el Vic, que ha patit en accions a pilota aturada que no han tingut conseqüències.
A la represa, els vigatans s'han despertat del son del final del primer temps i han tornat a assetjar la porteria visitant, però sense transformar la pressió en ocasions. El joc al mig del camp s'ha intensificat a mesura que els minuts passaven i la Gramanet no aconseguia travessar la barrera defensiva local i, mentrestant, l'equip osonenc buscava les seves opcions al contracop. Precisament així, Pol Coll ha pogut sentenciar el partit a l'hora de joc, amb una centrada rassa que ha desviat un defensa local amb la mà, tot i que el col·legiat no ha volgut assenyalar la pena màxima. El tram final de matx no ha set apte per a cardíacs. El conjunt de Santa Coloma s'ha bolcat a l'atac i, ja en temps de descompte, el Vic ha vist com Marcel Verdaguer veia la segona targeta i marxava expulsat.

Malgrat tot, els locals han assegurat els tres punts i, amb ells, una victòria que val molt més que això. L'ànim de la plantilla torna a estar reforçat i la comunió entre equip i afició s'ha sentit de nou al Municipal. Amb l'empenta de poder sortir del descens aquesta jornada, els vigatans visitaran la setmana vinent un rival directe, la Muntanyesa.